Вітання Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з Днем зовнішньої розвідки України

1/24/2021
singleNews

У цей день 102 роки тому в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. І у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав функціонувати відділ закордонної інформації для розвідувальної роботи.

На сьогодні, Служба зовнішньої розвідки України здійснює розвідувальну діяльність у політичній, економічній, військово-технічній, науково-технічній, інформаційній та екологічній сферах.

У 2020 році на підставі наданої СЗРУ інформації було ухвалено понад 140 важливих рішень у сфері захисту національних інтересів України.

Службою надано сприяння в укладанні контрактів у сфері військово-технічного співробітництва з іноземними державами на загальну суму майже 220 млн доларів.

В цілому за 2020 рік фінансово-економічний ефект діяльності Служби зовнішньої розвідки України склав близько 7 млрд гривень.

В більшості ваша робота, яку ви виконуєте якісно, професійно та мужньо - непомітна для широкого кола наших громадян. Та це дуже потрібна і важлива служба Батьківщині, за яку ми вам дякуємо!

Бажаємо міцного здоров’я, успіхів, добробуту і миру!