06.01.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

1/6/2021
singleNews

Республіка Австрія

В Австрії діагностовано 5 випадків нового мутованого коронавірусу, який вперше був виявлений у Великій Британії наприкінці 2020 року. Генетичний матеріал вірусного варіанту був знайдений у чотирьох зразках, взятих в аеропорту Відень-Швехат. П’ятий варіант нової інфекції SARS-CoV-2, виявлений в Австрії, має походження з Південної Африки. Троє із п’яти постраждалих – діти.

Швейцарська Конфедерація

5 січня 2021 року у зв’язку зі збільшенням кількості нових випадків зараження на COVID-19 на території франкомовного кантону Во державна рада цієї територіальної одиниці прийняла рішення про введення додаткових протиепідеміологічних обмежувальних заходів, які до цього часу діяли на федеральному рівні. Так, до 22 січня 2021 року припинять роботу кінотеатри, театри, заклади громадського харчування, нічні клуби, фітнесзали, зоопарки, бібліотеки та інші місця відпочинку. Крім цього, внесені обмеження у режим роботи автозаправних станцій, кіосків та усіх магазинів, у т.ч. тих, які розташовані на залізничних станціях. На даний час гірськолижні підйомники та зони відпочинку тимчасово залишаються відкритими. У той же час ресторани, кафе та закусочні, які розташовані на гірськолижних схилах, також мають припинити свою роботу до 22 січня 2021 року. Крім цього, будуть тимчасово закриті всі ковзанки зі штучним льодом.

Королівство Швеція

Із 7 січня Агентство охорони здоров’я Швеції рекомендує громадянам носити маски в громадському транспорті з 07:00 до 09:00 та з 16:00 до 18:00. При цьому пасажирам без масок пересування у громадському транспорті також дозволяється.

Королівство Данія

Влада країни оголосила про введення у вівторок нових карантинних заходів, спрямованих на стримування швидкого поширення нового варіанту коронавірусу, який вважається більш заразним.

Республіка Польща

Влада Польщі ухвалила рішення продовжити заборону на авіасполучення з Великою Британією до 13 січня через загрозу поширення виявленого на британській території нового штаму коронавірусу.

Сполучені Штати Америки

Управління США з санітарного нагляду за харчовими продуктами і медикаментами (FDA) – американський медичний регулятор – не рекомендує знижувати дози вакцини від коронавірусу для прискорення вакцинації населення країни.

Держава Катар

Правоохоронні органи Держави Катар і надалі здійснюють суворий контроль над дотриманням населенням карантинних та обмежувальних заходів. Зокрема, 5 січня було виявлено 73 порушники «масочного режиму» (з 13 листопада 2020 р. – 4765), 5 людей заарештовано за недотримання вимог самоізоляції. Відповідно до місцевого законодавства порушення карантинних обмежень тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу до 200 тис. катарських ріалів (55 тис. доларів США) або тюремного ув’язнення до 3 років позбавлення волі.