09.09.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

9/9/2021
singleNews

Грецька Республіка

У період з 8 по 17 вересня школярі всіх класів можуть пройти безкоштовні тести на COVID-19 в аптеках по всій країні. Зараз для школярів, які ще не були вакциновані, двічі на тиждень потрібно проходити самотестування. Щепленим дітям не потрібно проходити цю перевірку.

Франція

З 15 жовтня у Франції припинять відшкодовувати вартість регулярного тестування на коронавірус для людей, які не мають медичних протипоказань для вакцинації.

ФРН

Федеральний міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан високо оцінив кампанії з вакцинації у Бремені, Північному Рейні-Вестфалії, Саарленді та Шлезвіг-Гольштейні. За даними Федерального статистичного управління, кількість перших щеплень у цих федеральних штатах становить понад 70 %. За словами профільного міністра, у разі досягнення таких показників найближчим часом по всій Німеччині, четверта хвиля епідемії у зимовий період буде контрольованою та порівняно безпечною.

Чеська Республіка

В уряді Чехії оголосили, що незабаром на країну чекає нова хвиля епідемії коронавірусу, але виключили загальний локдаун.

Швейцарська Конфедерація

Швейцарський уряд вирішив розширити використання COVID-сертифіката для ресторанів, культурно-мистецьких заходів та проведення дозвілля в закритих приміщеннях. Нові правила набудуть чинності 13 вересня. Влада заявила, що так хоче запобігти навантаженню на систему охорони здоров'я, закриттю магазинів та офісів.

Ісламська Республіка Іран

На сьогодні 25 із 31 провінції країни перебувають у «червоній» зоні, 6 – у «помаранчевій».

КНР

Державний комітет у справах охорони здоров'я Китаю повідомив, що в країні введено майже 2,12 млрд доз вакцин від COVID-19, дві дози вакцини отримали понад ⅔ населення країни, яке допущено до вакцинації.

Японія

Наприкінці вересня влада Японії має намір послабити карантинні вимоги на в'їзді в країну з-за кордону за умови наявності сертифікатів, що підтверджують повну вакцинацію від коронавірусу. Для них термін карантину після перетину кордону буде не 14, а 10 днів. Приймаються сертифікати про вакцинацію препаратами компаній Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca. Документи мають бути видані в США, країнах ЄС або Японії.

Нова Зеландія

Через спалах «Дельта»-варіанту коронавірусної інфекції в Новій Зеландії уряд країни прийняв рішення переглянути план відкриття державного кордону, що мало відбутися на початку наступного року.