14.06.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

6/14/2021
singleNews

ВООЗ

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус не виключає лабораторний витік SARS-CoV-2. Гебрейесус нагадав, що як мінімум 176 млн. осіб заразилися коронавірусною інфекцією, а 3,81 мільйона померли від її наслідків.

Європейський Союз

Євросоюз має намір створити в Африці підприємства з виробництва вакцин і виділить на ці потреби € 1 млрд.

G7

Лідери країн G7 закликали до проведення транспаретного розслідування в Китаї причин виникнення коронавірусу COVID-19. "Ми закликаємо провести своєчасний, траспарентний другий етап розслідування про походження COVID-19", – ідеться у фінальному Комюніке.

Королівство Великої Британії і Північної Ірландії

Вакцина проти коронавірусу компанії AstraZeneca дозволила забезпечити понад півмільярда людей імунітетом до COVID-19. "Велика сімка" продовжить працювати над подоланням наслідків пандемії, – сказав на прес-конференції прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. "Сьогодні понад півмільярда людей у безпеці завдяки розробці та виробництву цієї вакцини". Він наголосив, що "Велика сімка" має продемонструвати переваги демократії, свободи та прав людини для всього світу.

Федеративна Республіка Німеччина

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає важливим підтримувати глобальне виробництво вакцин від коронавірусу, про це вона заявила журналістам за підсумками саміту G7 в Корнуоллі. "Я рада, що у нас в Берліні буде хаб ВООЗ, який опікуватиметься тим, щоб запобігати пандеміям", – сказала вона. У травні глава МОЗ ФРН Єнс Шпан і глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус повідомили, що вже восени в Берліні з'явиться Центр запобігання пандеміям Всесвітньої організації охорони здоров'я. Фінансування організації становить 30 млн євро, центр займатиметься аналізом даних для наукових цілей, розроблятиме моделі, за допомогою яких можна буде краще прораховувати ризики. Партнерськими організаціями центру стане уряд ФРН і дослідницькі інститути.

Канада

У м. Калгарі близько 20 осіб отримали позитивні результати на більш заразний варіант COVID-19 «Дельта», який вперше виявили в Індії. Усі вони мали легкі симптоми, за винятком однієї людини, яка потрапила в реанімацію. Крім того, понад десять людей, пов’язаних зі спалахом варіанту «Дельта» у Foothills Medical Centre, були повністю імунізовані. 6 пацієнтів та 5 співробітників медичного центру вже отримали дві дози вакцини. Восьмеро інших інфікованих були щеплені тільки один раз.

Федеративна Республіка Бразилія

Президент Бразилії Жаір Болсонару був засуджений до штрафу за участь у масовому заході без маски в Сан-Паулу. Йому довелося заплатити 108 доларів. Влада штату Сан-Паулу заявила, що вони оштрафували Болсонару, його сина Едуардо, конгрессмена та міністра інфраструктури Тарчізіо Гомеша на 552 реали (близько 108 доларів). Штраф виписали за те, що чиновники не носили маски і не дотримувалися заходів соціального дистанціювання під час демонстрації байкерів "Accelerate for Christ".

Республіка Індія

Влада індійського національного столичного округу Делі, в який входить Нью-Делі, оголосила про чергове ослаблення обмежень, введених через спалах захворюваності коронавірусною інфекцією.

Влада Індії спростувала інформацію британського журналу The Economist про те, що кількість смертей, пов'язаних із коронавірусом, в Індії нібито в п'ять-сім разів вище, ніж офіційно оголошено. На думку індійського міністерства охорони здоров'я і добробуту сім'ї, дані, опубліковані в журналі на цьому тижні, не мають під собою жодних підстав.

Китайська Народна Республіка

За останню добу у провінції Гуандун (Південний Китай) було виявлено шість нових підтверджених випадків локального зараження COVID-19.  Усі вони були зареєстровані в м. Гуанчжоу. Щоб запобігти виникненню нових випадків кластерного зараження COVID-19, влада міста Гуанчжоу провела три раунди масштабного тестування населення на нуклеїнові кислоти.  З 21 травня по 12 червня в місті в цілому було протестовано понад 36 млн осіб. У суботу в Гуанчжоу стартував третій раунд широкомасштабного тестування населення. 

Малайзія

Міністр Департаменту Прем’єр-міністра у справах релігії Малайзії Зулкіфлі Мохамад Аль-Бакрі повідомив, що цього року, як і минулого, паломники з Малайзії не здійснюватимуть хадж до Мекки через складну епідемічну ситуацію у світі та з огляду на дозвіл Саудівської Аравії щодо паломництва виключно для тих, хто перебуває на території королівства.

Монголія

За минулу добу в Монголії було зафіксовано 2 188 нових випадків зараження на COVID-19, що стало максимальним добовим зростанням кількості пацієнтів з початку локального спалаху.  Сукупна кількість епізодів інфікування в країні досягла 76 084. За вказаний період у Монголії було підтверджено ще десять смертей від інфекції, загальна кількість жертв епідемії COVID-19 збільшилася до 375 осіб.  Крім цього, ще 496 пацієнтів були виписані з лікарень і переведені на домашній карантин.  Всього в країні від захворювання вилікувалися 56 947 осіб.