15.06.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

6/15/2021
singleNews

ЄС

Рада ЄС затвердила пропозицію Єврокомісії і дозволила громадянам, які пройшли повну вакцинацію, вільно здійснювати поїздки в межах Європейського Союзу. Власники сертифікатів щодо вакцинації, виданих відповідно до правил ЄС про цифрові COVID-сертифікати, не повинні піддаватися тестуванню або карантину/самоізоляції, якщо вони повністю щеплені вакциною, схваленою EMA (Європейське агентство лікарських засобів), і з моменту повної вакцинації пройшло не менше 14 днів.

Велика Британія

Уряд Британії офіційно оголосив, що остаточне скасування усіх коронавірусних обмежень переноситься на 4 тижні – до 19 липня.  Спершу планувалося, що всі обмеження на соціальні контакти будуть скасовані 21 червня, але наукові радники уряду закликали відкласти цей крок через тривожну ситуацію з поширенням індійського штаму коронавірусу.

Королівство Данія

Данія додатково відправляє  захисний одяг та медичне обладнання до трьох балканських країн – Північної  Македонії, Чорногорії та Сербії, а також Іраку та Непалу для допомоги у боротьбі з COVID-19. Міністерство оборони за погодженням з Данським агентством з управління надзвичайними ситуаціями організує транспортування матеріалів до відповідних країн.

Латвійська Республіка

З наступного тижня самоізоляції не потрібно буде дотримуватися на в’їзді у Латвію з Фінляндії, Ісландії, Ватикану, Мальти,  Румунії, Польщі, Монако, Сан-Марино, Болгарії та Угорщини. Натомість ізоляції потрібно дотримуватися на в’їзді з Великої Британії, де двотижневий кумулятивний показник захворюваності Covid-19 перевищив безпечний рівень і становить 79,9 випадків на 100 000 населення. Поріг самоізоляції в Латвії нині встановлено на рівні 50 випадків на 100 000 жителів.

Федеративна Республіка Німеччина

Через зниження кількості хворих на коронавірус у Німеччині Федеральний міністр охорони здоров'я країни Є. Шпан виступає за скасування обов'язкового носіння захисних масок на вулиці.

Канада

Наявні 310 000 доз одноразової вакцини проти COVID-19 від «Johnson&Johnson» не будуть використовуватися, оскільки частина препарату виготовлялася на заводі Emergent Bio Solutions в Балтиморі, де у березні  було зіпсувано близько 15 мільйонів доз вакцини. Фахівці Міністерства охорони здоров’я Канади не можуть визначити, чи відповідають вони канадським стандартам якості.

Ісламська Республіка Іран

За словами представників міністерства охорони здоров’я Ірану, в країні закінчено випробування вакцини «Coviran», очікується отримання ліцензії на використання і запуск у масове виробництво.

Держава Катар

Влада Катару розраховує до кінця липня повністю вакцинувати 75 % дорослого населення країни, що дасть змогу досягти колективного імунітету та поступово повертатися до нормального життя. 

Туніська Республіка

Член Наукового комітету Тунісу з питань боротьби із коронавірусом Ж. Бен Халіль вказала на критичну епідеміологічну ситуацію в країні. В окремих регіонах у лікарнях країни бракує ліжок для пацієнтів із коронавірусом, збільшилась кількість пацієнтів віком до 40 років з ускладненнями.