16.01.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

1/16/2021
singleNews

Федеративна Республіка Німеччина

З огляду на постійно велику кількість заражень та ризик мутацій коронавірусу відомство федерального канцлера має намір стандартизувати існуючі заходи в країні (обмеження контактів, вимоги до навчання в школах тощо) і навіть посилити їх. Серед іншого розглядаються можливості припинення місцевого та міжміського громадського транспорту, введення комендантської години та ін.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

У Шотландії анонсовано посилення таких карантинних обмежень із суботи 16 січня:

онлайн-покупки та формат “замовляй-забирай” будуть обмежені категоріями найнеобхідніших товарів (одяг, дитячі речі, книги);

клієнти можуть забрати їжу “навинос” із ресторанів лише через спеціальні безпечні вікна;

забороняється вживання алкоголю в громадських місцях у всіх округах, де введено 4-й рівень карантинних обмежень;

закріплюється зобов’язання для кожного, хто працював вдома під час першого локдауну, продовжувати виконувати робочі обов’язки в такому ж режимі;

ремонтні роботи в будинках обмежено лише критично необхідними – для утримання будівель у функціональному стані;

мешканцям Шотландії дозволено покидати власні помешкання лише для найнеобхідніших справ, забороняється ночівля не вдома.

Швейцарська Конфедерація

На думку експертів, новий штам коронавірусу (т.зв. британський) може стати у найближчій перспективі  головним джерелом заражень на COVID-19 всередині країни. Передбачають, що вже у лютому 2021 року британський різновид коронавірусу буде домінуючим у Швейцарії. Станом на цей час вже виявлено 114 випадків захворювання на вищезазначений мутуючий варіант Covid-19 та окремо встановлено 6 осіб, інфікованих південноафриканським штамом.

Королівство Данія

Загальнодержавні обмеження, пов’язані з поширенням захворюваності на Covid-19, які діяли до 17 січня, продовжені до 7 лютого 2021 року. Таке рішення уряду Данії, ґрунтується на тому, що органи охорони здоров’я Данії намагаються стримати «британський» штам коронавірусу, який швидко поширюється країною. На даний момент у країні зареєстровано 208 таких випадків.

У зв’язку з продовженням локдауну бари, кафе, ресторани, торгові центри, школи, більшість послуг залишатимуться закритими до 7 лютого 2021 року. Це стосуватиметься й обмежень на групові збори з кількістю учасників до 5 осіб.

Канада

Уряд провінції Британська Колумбія повідомив про виявлення вперше штаму коронавірусу, який було зафіксовано в ПАР. Також зазначено, що наразі провінція проводить юридичні консультації щодо конституційності та можливого способу введення заборони на в’їзд до провінції жителів інших частин Канади з туристичною метою.

Алжирська Народна Демократична Республіка

В Алжирі не зафіксовано жодного випадку захворювання на новий штам коронавірусу, що є, на переконання місцевих фахівців, результатом закриття міжнародного повітряного простору.

Водночас з огляду на поточну епідеміологічну ситуацію в країні було прийнято рішення про продовження дії додаткових заходів для боротьби та запобігання поширенню пандемії Covid-19. Зокрема, продовжено з 16 січня 2021 року терміном на 15 днів комендантську годину з 20:00 до 05:00 у 29 регіонах.