16.04.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

4/16/2021
singleNews

Федеративна Республіка Німеччина

16.04.2021 очікується затвердження Бундестагом проєкту змін до Федерального закону «Про захист від інфекцій», покликаного встановити уніфіковані та обов’язкові для усіх земель заходи з подолання епідемії.

Водночас сенат Берліну вже прийняв рішення (вступає в силу 18.04.2021), яким локдаун у столиці продовжено до 09.05.2021. Серед інших нововведень сенату – прирівнювати повністю вакцинованих осіб (починаючи з 15-го дня після другої вакцинації) до осіб, які мають негативний тест на COVID-19.

Італійська Республіка

Урядом Італії внесено зміни до плану вакцинування населення від коронавірусу. У першу чергу вакцинуватимуть інвалідів і людей у віці понад 80 років, а також їхніх доглядальниць та співмешканців. Категорії, які мають першочерговий пріоритет:

пацієнти, які проходять імуносупресивну терапію;

пацієнти, що страждають аутоімунними захворюваннями або імунодефіцитом;

люди із важкими вадами здоров’я;

співмешканці вищезазначених категорій та доглядальники, які надають їм постійну допомогу безкоштовно або за контрактом.

Республіка Австрія

У федеральній землі Верхня Австрія вперше виявлено поєднання британського та південноафриканського мутованих штамів коронавірусної інфекції. За інформацією дослідників, йдеться про британський варіант з додатковою мутацією, яку містить південноафриканський штам (B.1.1.7 з додаванням E484K). Відповідно до даних Агентства з охорони здоров'я та продовольчої безпеки (AGES), загалом у Верхній Австрії 93,1% усіх заражень становлять саме мутовані варіанти коронавірусу.

Королівство Данія

Данський уряд з наступного тижня послаблює карантинні обмеження на в’їзд у країну. План передбачає чотири етапи поступового зняття карантину у період з 21 квітня по кінець червня п.р. в залежності від країни прибуття. Однак негативний тест залишається обов'язковою умовою для в'їзду в Данію.

Грецька Республіка

Греція планує з 19 квітня скасувати вимогу щодо обов'язкової тижневої самоізоляції для туристів з країн ЄС, не чекаючи на анонсований старт туристичного сезону 14 травня. Обов’язковою умовою для уникнення карантину буде те, що туристи отримали щеплення від COVID-19 або мають негативний ПЛР-тест. Мандрівників можуть вибірково тестувати вже після прибуття до країни. Також туристи матимуть дотримуватися чинних у країні карантинних обмежень, зокрема вимоги щодо носіння масок. Окрім відвідувачів з країн ЄС, карантинні вимоги також будуть скасовані для мандрівників з Ізраїлю, США, Великої Британії, Сербії та ОАЕ. Цей план уряду ще мають схвалити епідеміологи 16 квітня.

Канада

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про підтримку заборони подорожей між провінціями та територіями без поважних причин. В цьому контексті Британська Колумбія повідомила про можливість введення обмежень на поїздки до (з) провінції, що дозволить зупинити третю хвилю пандемії.

Аргентинська Республіка

У зв’язку з подальшим погіршенням епідемічної ситуації в Аргентині з 16.04.2021 на два тижні вводиться комендантська година та запроваджуються такі заборони:

в м. Буенос-Айрес та однойменній провінції з 20:00 до 6:00 вводиться комендантська година із забезпеченням контролю за її дотриманням силами правоохоронних органів та збройних сил;

повністю припиняється діяльність торгових центрів; крім цього, з 19:00 до 6:00 забороняється робота магазинів, аптек, кафе і ресторанів (окрім замовлень із доставкою);

забороняються спортивні та будь-які інші суспільні заходи в будь-який час доби в закритих приміщеннях та на відкритому повітрі, приватні зустрічі в закритих приміщеннях, заняття в школах та дитячих садках.

Ісламська Республіка Іран

Урядові й релігійні кола країни закликають населення утриматися від масових зборів з нагоди священного місяця Рамадан. Це зроблено з метою недопущення повторення ситуації, яка була під час новорічних свят, коли іранці масово виїжджали до інших провінцій Ірану. Тоді це призвело до різкого зростання кількості нових випадків захворювань у країні. Поліція посилила патрулювання парків і різних рекреаційних зон, в яких збираються іранці.

Республіка Індія

У країні суттєво загострюється епідеміологічна обстановка. Серед регіонів лідерами за кількістю захворювань виступають штати Махараштра, Керала, Карнатака, Таміл Наду. У Делі на фоні стрімкого зростання кількості захворювань на Covid-19 з 16 по 19 квітня 2021 року запроваджуються карантинні заходи, що передбачають заборону на масові зібрання, роботу розважальних закладів, барів, торгових центрів, спортзалів, спа-салонів, ресторанів.