18.04.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світ

6/18/2021
singleNews

Королівство Данія

У той час, як протягом зимових місяців в Данії спостерігалося зростання коронавірусної інфекції, вірусу грипу практично не було. Тільки 46 випадків захворювання на грип було зареєстровано в Данії протягом сезону 2020/2021  порівняно з 7 575 випадками у попередньому сезоні.

Національний інститут сироваток заявив, що коронавірусні обмеження, такі як маски для обличчя і заборона на рукостискання, були ефективними проти грипу, водночас більший відсоток людей старше 65 років погодилися на вакцинацію проти грипу.

Португальська Республіка

За даними міністерства охорони здоров'я ПР 16 червня 2021 року  Португалія почала видавати через портал SNS24 (служба здоров’я МОЗ ПР) цифрові сертифікати вакцинації проти COVID-19. Після підтвердження документ стає доступним на порталі або може бути відправлений на вказану адресу електронної пошти без будь-якої оплати.

Французька Республіка

З 17.06.2021 року носіння масок у Франції поза приміщеннями залишається обов’язковим лише в будь-яких чергах, у громадському транспорті, на базарах, місцях скупчення людей, на стадіонах та в робочих приміщеннях.

З 20.06.2021 року буде відмінено комендантську годину, що діяла з жовтня 2020 року.

Федеративна Республіка Німеччина

Фармацевтична та агрохімічна компанія Bayer продовжує співпрацю з Curevac, незважаючи на провал у розробці вакцини проти короновірусу. Компанія з біотехнологій, що розташована в Тюбінгені, визнала, що її власний кандидат на вакцину CVnCoV досяг лише попередньої ефективності 47 % проти Covid 19 під час проміжного аналізу. Однак дослідження продовжиться.

Азербайджанська Республіка

За повідомленням Оперштабу при КМ АР, завдяки здійснюваним у країні системним заходам, а також успішній програмі вакцинації епідеміологічна ситуація в Азербайджані продовжує покращуватися.  У зв'язку з цим з 10 червня п. р. застосовано послаблення для в'їзду в АР повітряним шляхом громадян низки країн зі стабільною епідеміологічною обстановкою.

З огляду на поліпшення епідеміологічної ситуації в країнах з інтенсивнішим процесом вакцинації, з 21.06. дозволяється відвідувати територію Азербайджану громадянам США, Бахрейну, Об'єднаних Арабських Еміратів, Великобританії, Ізраїлю, Угорщини і Катару.

При цьому для відвідування АР громадяни згаданих країн мають дотримуватися таких вимог:

– пасажири віком понад 18 років можуть в'їхати на територію країни за наявності COVID-паспорта (офіційного сертифіката, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації, або офіційного сертифіката про одужання від COVID-19), а також сертифіката про негативний результаті ПЛР-тесту на коронавірус, отриманого протягом 72 годин до вильоту рейсу;

– пасажири у віці до 18 років – за пред'явлення сертифіката про негативний результаті ПЛР-тесту на коронавірус, отриманого протягом 72 годин до вильоту рейсу. Для дітей молодше одного року пред'являти COVID-паспорт або результат тесту не потрібно.

Пасажири, які не відповідають цим вимогам, на територію Азербайджану не допускаються і повертаються тим же рейсом за рахунок авіаперевізника.

Грузія

За оцінками директора Тбіліської інфекційної лікарні професора Тенгіза Церцвадзе, індійський штам коронавірусу поширений, імовірно, серед 10 % інфікованих громадян Грузії. Крім цього, в Грузії також поширений  британський штам, який «однозначно викликає більш важкі форми у всіх вікових категоріях, зокрема й  серед молоді». Т. Церцвадзе підкреслив, що випадки інфікування серед молоді  збільшилися. Четверта хвиля коронавірусу в Грузії очікується в кінці серпня – на початку вересня.

Малайзія

Координатор Національної програми імунізації населення проти Covid-19 Хаїрі Джамалуддін повідомив, що Інститутом клінічних досліджень Малайзії опрацьовується питання щодо можливості «змішування-поєднання» (mix&match) двох різних типів вакцин від коронавірусу задля підвищення ефективності імунізації проти нових штамів коронавірусу. Дані про вказаний метод отримано від німецької сторони. Ідеться про введення препарату AstraZeneca – як першої дози та Pfizer – як другої.

Монголія

Влада Монголії повідомляє про відновлення рекордно високих показників добового інфікування населення COVID-19, що відбувається восьмий день поспіль. При цьому фіксуються майже всі локальні ланцюги передачі в столиці країни, де проживає майже половина всіх громадян. Разом з тим у КНР було введено 945 млн. доз вакцин, відповідно до інформації Національної комісії з охорони здоров’я.