19.10.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

10/19/2021
singleNews

Латвійська Республіка

Під час засідання Ради з управління кризою міністр охорони здоров’я Латвії Даніелс Павлютс закликав ввести суворі заходи безпеки, скоротити кількість контактів в суспільстві як мінімум на 40 %.

Чеська Республіка

З 18 жовтня п. р. у Чехії розпочинається масова бустерна вакцинація, термін введення третьої дози вакцини скорочено  з 8 до 6 місяців.

Федеративна Республіка Німеччина

Керівник Інститут Роберта Коха (RKI) Лотар Вілер заявив, що очікує збільшення кількості інфекцій після осінніх канікул, що буде наслідком чергової хвилі туризму жителів Німеччини за кордон.

Німецьке товариство дитячої та підліткової медицини на основі аналізу результатів досліджень ситуації з захворюваністю серед підлітків закликало активізувати кампанію з вакцинації дітей віком від 12 років,  вважаючи інтенсивну вакцинацію  єдиним способом уникнення чергового закриття шкіл.

 Королівство Саудівська Аравія

Генеральне управління цивільної авіації Саудівської Аравії (GACA) оголосило про зняття обмежень на виконання місцевих і міжнародних рейсів з усіх аеропортів Королівства.

Арабська Республіка Єгипет

За інформацією міністра охорони здоров’я та народонаселення Єгипту Хали Заєд, міністерство планує   відкрити додаткові центри вакцинації при судах, на станціях метро, залізничних вокзалах та дирекціях руху, а також  по п’ятницях та неділях  проводити швидку вакцинацію населення у мечетях та церквах.