21.01.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

1/21/2021
singleNews

Французька Республіка

У м. Сент-Етьєн терміново закрито початкову школу, в якій було зафіксовано 26 випадків захворювання на COVID-19. Не виключається, що йдеться про «південноафриканський» штам коронавірусу, який є уразливішим для дітей.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Локдаун у Шотландії офіційно продовжено щонайменше до 15 лютого.  За оцінками регіональної влади, попри те, що темпи зростання кількості нових випадків стабілізувалися, послаблення правил може погіршити епідеміологічну ситуацію. 2 лютого в Шотландії мають намір переглянути наявні обмеження.

Швейцарська Конфедерація

19 січня у німецькомовному кантоні Цуг було зафіксовані перші два випадки зараження новим штамом коронавірусу у дітей. Так, у двох дітей, які навчаються у 4-му та 5-му класах середньої школи м. Хам, виявили британський штам коронавірусу. На даний час дітей помістили на карантин. 20 січня 38 учнів та 8 викладачів, які контактували з хворими дітьми, пройшли тест на наявність COVID-19. Результати будуть відомі найближчим часом.

Королівство Данія

Так званий коефіцієнт «R», який відображає середню кількість осіб, яких може інфікувати одна людина з вірусом COVID-19, впав у країні до показника 0,6 – найнижчого з початку пандемії, що вказує на те, що рівень інфікування йде на спад. Водночас коефіцієнт «R» для британського штаму «B117» становить майже 1,2 і має тенденцію до  зростання.

Республіка Польща

20.01.2021 у Польщі розпочався процес щеплення другою наявною вакциною виробництва американської компанії «Moderna».

Держава Ізраїль

Уряд Ізраїлю вирішив продовжити карантин до 31 січня.

Із 23 січня в країні почнуть діяти нові правила в'їзду:

всім, хто прибуває в країну, необхідно пред'явити негативний результат тесту на коронавірус, зробленого не пізніше 72 годин;

в'їхати в країну можуть також ті, хто перехворів коронавірусом, вони повинні надати довідку про одужання, видану міністерством охорони здоров'я своєї країни.

Королівство Саудівська Аравія

У зв’язку з великою кількістю порушень МВС країни переглянуло коефіцієнти штрафних санкцій. Відтепер штрафи для фірм, причетних до порушень, при першому випадку становитимуть у еквіваленті 10 663 дол. США (було 2 665) і будуть збільшені вдвічі при повторному порушенні. При третьому випадку штраф знову буде подвоєний і матеріали щодо компанії направлять до Державного обвинувачення для подальших юридичних процедур. Якщо фірма є приватною, вона буде закрита на три місяці у разі вчинення порушення вперше та на шість місяців у разі повторення порушення. Фізичні особи платитимуть 1 332 дол. США за першу фіксацію, при другому факті штраф буде подвоєний. У разі, якщо порушення трапиться втретє, особа буде направлена до прокуратури для подальших юридичних процедур.

Китайська Народна Республіка

У Пекіні термін спостереження за станом здоров'я осіб, що в'їжджають з-за кордону, буде продовжений до 28 днів з тим, щоб уникнути завезення COVID-19.  Нова модель "14 + 7 + 7" передбачає 14-денний централізований медичний карантин, один тиждень домашньої самоізоляції чи централізованого карантину, а також ще один тиждень спостереження за станом здоров'я. Особи, які прибувають з-за кордону і які мають намір потрапити до Пекіна через інші міста Китаю, повинні чекати 21 день, перш ніж в'їхати в столицю.  Після того, як вони потраплять до Пекіна, стан їхнього здоров`я буде відслідковуватися протягом семи днів. За час медичного спостереження громадяни можуть вести звичне життя, уникаючи при цьому скупчення людей.  Їм також рекомендується регулярно повідомляти про свій стан здоров’я місцевим органам влади.