22.06.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

6/22/2021
singleNews

Австрійська Республіка

За даними Міністерства внутрішніх справ Австрії, з початку запровадження обмежувальних протиепідеміологічних заходів з 17 листопада 2020 року, поліцією було накладено 104 108 адміністративних штрафів за порушення коронавірусних вимог, таких, як недотримання соціальної дистанції чи відсутність захисних масок. Фінансові штрафи було виписано майже 82 000 разів (на суму від 500 до 1600 євро), накладено 21 684 попереджень (на суму до 90 євро), порушено 501 кримінальну справу за невиконання Закону про емідеміологічні обмеження.

Королівство Бельгія

Уряд Бельгії ухвалив рішення віднести Велику Британію до переліку країн із «дуже високим» ризиком коронавірусу у зв’язку зі швидким поширенням в цій країні нового штаму коронавірусу «Delta». Це означає, що резиденти або громадяни Бельгії, які подорожували до Великої Британії, будуть зобов’язані пройти карантин після повернення. Водночас нерезиденти Бельгії просто не отримають дозволу на в’їзд до країни.

Королівство Данія

Національна рада охорони здоров’я Данії рекомендує дітям у віці від 12 до 15 років також робити щеплення проти Covid-19. Процес щеплення 12-15-річних дітей імовірно розпочнеться у вересні 2021 року. Особи від 15 років отримають запрошення на щеплення через сервіс «e-Box», а дітей віком 12-14 років запросять через їхніх батьків.

Канада

На сьогодні у Канаді повністю вакциновано трохи більше 18 відсотків населення,  одну дозу отримали 66%. Головний лікар Канади доктор Тереза Тем зазначила, що попереднє федеральне моделювання не враховувало дуже заразний варіант «Дельта», кількість випадків якого за останній тиждень зросла на 66 відсотків.

Держава Катар

У зв’язку із послабленням карантинно-обмежувальних заходів рішенням  катарського уряду запроваджена обов’язкова щотижнева здача швидких тестів на наявність антигенів COVID-19 усіма працівниками державних і приватних підприємств, установ та організацій.

 Грузія

За оцінками Керівника Національного центру з контролю захворювань Амірана Гамкрелідзе, поширення «індійського штаму» в масштабах країни становить приблизно 10-15%.

КНР

За інформацією Державного комітету у справах охорони здоров'я КНР станом на ранок понеділка у Китаї було введено близько 1,03 млрд доз вакцин від нової коронавирусної  інфекції COVID-19.