23.02.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

2/23/2021
singleNews

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Уряд визначив етапи виходу Англії з жорсткого локдауну: із 8 березня планують відкрити школи; з 29 березня дозвіл на роботу мають отримати компанії з чисельністю працівників до 6 осіб; також із цієї дати планують відкрити майданчики для тенісу, гольфу та інших спортивних занять, що відбуваються надворі, відновити організовані спортивні заняття для дітей і дорослих. Це перший етап із чотирьох у запланованому послабленні карантину. Наступним кроком має стати відкриття інших закладів торгівлі. Відновлення повноцінного авіасполучення з іншими країнами відбудеться не раніше 17 травня.

Італійська Республіка

Уряд затвердив рішення щодо продовження заборони на поїздки між усіма регіонами до 27 березня. Заборона поширюється на всі необов'язкові поїздки між усіма регіонами, незалежно від того, в якій зоні вони перебувають за багаторівневою системою обмежень в Італії. Регіональна заборона на поїздки не поширюється на поїздки, пов’язані з роботою, лікуванням чи надзвичайними ситуаціями. Подорожі всередині країни для туризму залишаються забороненими.

Республіка Польща

Міністерство охорони здоров’я Польщі розглядає можливість повернення до раніше запроваджених обмежень з метою підготовки до т.зв. «третьої хвилі» пандемії в країні. Передбачається, що її пік може настати наприкінці березня – початку квітня. У зв’язку з цим планується тимчасове закриття кордонів (у першу чергу зі Словаччиною, Німеччиною та Чехією) і запровадження у подальшому обов’язкового пред’явлення тесту на COVID-19 з негативним результатом при в’їзді до країни.

Естонська Республіка

Із 22 лютого в країні введені нові обмеження, а саме: 50% відвідувачів в ресторанах, дистанційне навчання в школі, закриття спортзалів на два тижні, штрафи за відсутність масок в громадському транспорті, обмеження на продаж алкоголю з 22.00 до 10.00.

Сполучені Штати Америки

Управління з питань якості продовольства і медикаментів (FDA) при Міністерстві охорони здоров'я і соціальних служб США дозволило виробникам вакцин від нового штаму коронавірусу не проводити тривалі випробування препаратів, розрахованих на нові штами інфекції. У разі, якщо на території США виникнуть один або більше варіантів вірусу SARS-CoV-2, повністю або частково стійких до антитіл, що утворюються в результаті застосування наявних вакцин від COVID-19, вони будуть доопрацьовуватися. При цьому експерти FDA очікують, що загальні відомості про вакцину, навіть в разі її доопрацювання, будуть незмінні. У зв'язку з цим регулятор вимагає, щоб перед подачею заявки на реєстрацію того чи іншого оновленого варіанту вакцини виробники проводили лише короткочасні клінічні дослідження імуногенності цих препаратів.

Ісламська Республіка Іран

Іран закрив 4 пункти пропуску через державний кордон у зв’язку з різким збільшенням кількості нових випадків захворювання і виявленням нових штамів у країні.

Королівство Саудівська Аравія

Президент Саудівського управління даних і штучного інтелекту (SDAIA) заявив, що у додатку «Tawakkalna», розробленому для Міністерства охорони здоров’я країни, станом на 21 лютого 2021 року зареєстровано понад 17 млн жителів КСА. Цей додаток контролює та регулює пересування жителів королівства під час пандемії COVID-19 і без його активації заборонено вхід до будь-яких державних і приватних установ.

Туніська Республіка

22 лютого МОЗ Тунісу оголосило про фіксацію протягом січня-лютого значного збільшення випадків повторного зараження коронавірусом. Наразі здійснюються додаткові дослідження зі встановлення причин.