24.02.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

2/24/2021
singleNews

Федеративна Республіка Німеччина

Із 22 лютого в школах та дитсадках Берліна розпочалося добровільне регулярне  тестування, що відбувається двічі на тиждень. На початковому етапі це здійснюється «Червоним Хрестом», пізніше планується, що батьки самостійно тестуватимуть дітей удома.

Королівство Іспанія

В іспанському регіоні Галісія вакцинацію від коронавірусу мають намір зробити обов'язковою. Глава регіону Галісія Альберто Нуньєс Фейо заявив, що його уряд працює над прийняттям відповідного законопроєкту. Очікується, що документ буде схвалений більшістю регіонального парламенту. Уряд розглядатиме "необґрунтовану" відмову кожного, кого викличуть на вакцинацію, як "незначне правопорушення", за що передбачено штраф від 1 до 3 тисяч євро. Проте у випадках, коли відмова може становити ризик або серйозну шкоду для здоров'я населення, це буде вважатися серйозним правопорушенням і передбачатиме штраф від 3 до 60 тисяч євро.

Республіка Ірландія

Кабінет міністрів Ірландії на своєму засіданні прийняв рішення зберегти жорсткі заходи карантину, введеного через пандемію, до 5 квітня.

Королівство Саудівська Аравія

Міністр освіти Саудівської Аравії заявив, що дистанційне навчання буде продовжуватися у королівстві до кінця навчального року для державних і приватних шкіл та університетів.

Держава Катар

У Державі Катар тривають посилені заходи з протидії поширенню коронавірусу. Зокрема, Катарська національна бібліотека запровадила нові правила, згідно з якими особам старше 60 років дозволено відвідання закладу виключно за наявності щеплення від COVID-19. При цьому з дати другого уколу має пройти щонайменше 7 днів. Зазначене  обмеження, на думку урядовців, дасть змогу знизити ризики інфікування літніх людей, які належать до «групи ризику».

Султанат Оман

Верховний комітет з питань COVID-19 прийняв рішення про заборону в’їзду до султанату подорожніх із 10 країн терміном на 15 днів, починаючи з 25 лютого. Йдеться про Судан, Ліван, ПАР, Бразилію, Нігерію, Гвінею, Гану, Сьєрра-Леоне, Танзанію та Ефіопію. Заборона також поширюється на прибуття з інших країн осіб, які протягом 14 днів до запланованої поїздки до султанату перебували у зазначених країнах, зокрема транзитом. Це рішення не поширюється на громадян Оману, дипломатів, медичних працівників та їхні сім’ї.

Республіка Індія

Із 23 лютого в Індії запроваджено нові стандартні процедури для іноземців, які прибувають міжнародними авіарейсами:

необхідно подати на онлайн-порталі декларацію про відсутність зараження на  Covid-19 та завантажити результати ПЛР-тесту (тест має бути зроблений не раніше, ніж за 72 години до вильоту);

пасажири допускаються на борт літака за умови відсутності симптомів зараження та після проходження теплового скрінінгу;

авіаперевізники мають ідентифікувати пасажирів, що прибули в Індію (зокрема транзитом) упродовж останніх двох тижнів з Великої Британії, Бразилії та Південної Африки, та розподіляти їх під час перельоту;

усі особи, які прибувають в Індію з Великої Британії, Європи та Близького Сходу, в аеропортах прибуття/морських портах мають пройти платні молекулярні тести.