Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 11.10.2021

10/11/2021
singleNews

Ісламська Республіка Афганістан

Кількість жертв теракту, який стався 8 жовтня в шиїтській мечеті Сеїд-Абад у провінції Кундуз на півночі Афганістану, зросла до 150 людей.

Представник талібів С. Шахін заявив, що рух «Талібан» не співпрацюватиме з Вашингтоном у боротьбі з філією ІД в Афганістані і впорається з ним самостійно.

Рух «Талібан» заарештував винних у переслідуванні афганських індійців, які мешкають у Кабулі.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

Збройні сили Ефіопії почали великий наступ на повстанські загони Народного фронту звільнення Тиграя у штаті Амхара на півночі країни.  Проти повстанців задіяно артилерію та військову авіацію.

Федеративна Республіка Нігерія

Щонайменше 20 людей загинули в Нігерії у штаті Сокото під час нападу  бойовиків на ринок.

Турецька Республіка

На півночі Іраку Збройними  силами  Туреччини ліквідовано трьох бойовиків терористичної організації РКК в  районі Авашін та двох –  у районі Гара.

Ісламська Республіка Пакистан

Четверо терористів загинули в сутичці з силами безпеки Пакистану на південному заході країни, у провінції Белуджистан. Під час операції Силами безпеки вилучено зброю та боєприпаси.

Єменська Республіка

 В одному з центральних районів міста Аден  внаслідок  вибуху замінованого автомобіля  загинуло п’ятеро людей та  п’ятеро поранено. Вибух був спрямований на кортеж автомобілів адміністрації Адена.