Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 26.04.2021

4/26/2021
singleNews

Федеративна Республіка Нігерія

Щонайменше 11 людей убито через напад групи бойовиків у селищі Аджимака, штат Насарава. 17 людей загинуло від куль бойовиків у районі м. Гума, штат Бенуе.

Ісламська Республіка Афганістан

У Кабулі внаслідок двох перестрілок були вбиті 4 співробітники поліції і викладач університету. У провінції Газні мікроавтобус, що перевозив цивільних, наїхав на вибуховий пристрій, 5 осіб загинули, 2 поранені. У провінції Вардак 8 осіб загинули внаслідок авіаудару, ще 4 особи загинули і 3 постраждали під час мінометного обстрілу.

М’янма

Прем'єр-міністр Малайзії М. Ясін заявив, що на саміті АСЕАН досягнуто домовленість  із  військовою владою М'янми про план припинення кризи в країні за п’ятьма пунктами: припинення насильства, конструктивний діалог між усіма сторонами, призначення спеціального посланника АСЕАН щодо сприяння діалогу, прийняття допомоги та візит посланника у М’янму.

Держава Ізраїль

Палестинські бойовики з сектора Гази випустили 36 ракет у напрямку ізраїльської території. Система ППО "Залізний купол" перехопила шість із них, решта розірвалась у незаселеній місцевості. За попередніми даними, постраждалих немає.

Республіка Ірак

Внаслідок спецоперації ЗС Туреччини проти РПК вбито понад 30 бойовиків, вражено 1132 цілі. 6 турецьких військових дістали поранення. За неофіційними даними, на півночі Іраку в боях проти курдів загинули 10 турецьких військових, втрачено зв'язок з вертольотом із 9 турецькими військовими.

У Багдаді в одній із лікарень через вибух кисню сталася пожежа, її жертвами  стали щонайменше 82 людини, ще 110 постраждали.

Федеративна Республіка Сомалі

У Сомалі триває політична криза. Бунтівні частини ЗС країни увійшли у північні райони Могадішо, щоб взяти їх під свій контроль. Відбуваються перестрілки між повстанцями і частинами, що зберегли вірність президенту. На вулиці вийшли демонстранти, які вимагають відставки президента країни.