Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 28.07.2021

7/28/2021
singleNews

Ісламська Республіка Афганістан 

27 липня Міністерство оборони Афганістану повідомило, що національні сили оборони за останні 24 години знищили 187 бойовиків руху “Талібан”, ще 112 були поранені. За минулу добу збройні сили Афганістану провели бойові операції у провінціях Кунар, Логар, Газні, Хост, Кандагар, Урузган, Фар’яб, Балх, Джаузджан, Саманган, Гільменд, Тахар, Кундуз, Баглан і Капіса. У провінції Балх було звільнено район Калдар, де розташовані місто Хайратон і стратегічно важливий міст, що з’єднує Афганістан та Узбекистан. Також відбиті атаки талібів на райони Дара Фаррох Шах і Дара Калан в провінції Капіса.

За даними ООН, в лавах руху «Талібан» на сьогодні воюють від 58 тис. до 100 тис. бойовиків. На тлі посилення свого наступу вони захоплюють нові території Афганістану, тоді як урядові сили повністю контролюють 22 % повітів країни.

Генеральний секретар НАТО Й. Столтенберг провів переговори з президентом Афганістану А. Гані та заявив, що НАТО продовжить підтримку Афганістану. «НАТО продовжить підтримку Афганістану, зокрема у питаннях фінансування, цивільної присутності та навчання за кордоном», – наголосив Столтенберг.

Єменська Республіка  

Чотири балістичні ракети, випущені єменським рухом "Ансар Аллах" в сторону Саудівської Аравії, були знищені розрахунками ППО аравійської коаліції.

Республіка Ірак

На півночі Іраку бойовики терористичної організації РКК вбили військовослужбовця Туреччини.

Сирійська Арабська Республіка

На північному сході Сирії знищено шість терористів YPG, які готували теракти в зоні операції «Джерело світу».

Демократична Республіка Конго

На сході ДРК під час триденної військової операції знищено щонайменше 15 бойовиків терористичного угруповання "Альянс демократичних сил".