Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 29.04.2021

4/29/2021
singleNews

Сирійська Арабська Республіка

Спецпосланник Генсека ООН Гейр Педерсен під час засідання Ради Безпеки заявив, що ситуація на північному заході Сирії за останній місяць значно погіршилася.

Ісламська Республіка Афганістан

Держсекретар США Е. Блінкен не виключає відновлення громадянської війни після виведення американських військ з Афганістану.

М'янма

Уряд національної єдності (NUG) М'янми оголосив про готовність до контактів з офіційними особами Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).  Прем'єр-міністр NUG  М. Танн закликав країни АСЕАН визнати NUG як законного представника народу М'янми.

Єменська Республіка

Урядові сили Ємену провели контратаку проти хуситів на фронті Аль-Машджа на сході від Маарібу, фактично відкинувши хуситів на попередні позиції, які ті займали на минулому тижні.

Сили єменського руху «Ансар Аллах» (хусити) здійснили авіаудар по базі ВПС Саудівської Аравії імені короля Халіда.

Французька Республіка

Прем'єр-міністр ФР Ж. Кастекс заявив, що терористична загроза з боку ісламістів залишається дуже високою. Він нагадав про три останні атаки – напад на співробітницю поліції в м. Рамбуйє, вбивство вчителя С. Паті і теракт у церкві в Ніцці. Влада має посилити методи виявлення цієї загрози і реагування на неї.

Ісламська Республіка Пакистан

Внаслідок вибуху бомби у південній провінції Белуджистан загинув один співробітник поліції, п'ятеро дістали поранення.

КНР

У Гуансі-Чжуанському автономному районі чоловік із ножем напав на дитячий садок, де вбив дві дитини, 16 осіб дістали поранення.

Колумбія

42 співробітники поліції дістали травми різного ступеня тяжкості під час протестів проти податкової реформи.

Мексика

На території  Мексики зникли безвісти дві тисячі мігрантів з центрально-американських країн Ель-Сальвадор, Гондурас, Нікарагуа та Гватемала.

США

Щонайменше двоє людей загинули під час стрілянини, що сталася в будівлі ріелторської компанії в м. Нью-Йорк.