Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 30.04.2021

4/30/2021
singleNews

Ісламська Республіка Афганістан

29 квітня внаслідок вибуху у провінції Парван загинули троє співробітників поліції, вибуховий пристрій був закладений на узбіччі дороги і спрацював у момент проїзду поліцейського автомобіля. Вранці того ж дня  стався вибух у Джелалабаді,  постраждали  шість співробітників державної енергетичної компанії.

Венесуела

Урядові сили вступили в зіткнення з членами збройних формувань Колумбії у прикордонній зоні між двома країнами, вісім військовослужбовців загинули.

Киргизстан – Таджикистан

На кордоні двох країн розпочався збройний конфлікт за участі прикордонників та військових через водорозподільний пункт «Головний», який країни вважають своєю територією. З боку Киргизстану  загинуло три людини й поранено 124, з Таджикистану – поранена 31 людина, загинуло три.

Турецька Республіка

Під час операції «Eren-7 Mercan Munzur» у провінції Тунджелі на сході країни виявлено і знищено 27 сховищ і три склади терористів.

У провінціях Ширнак і Хаккарі на південному сході розпочався наступний етап  антитерористичної операції Eren, у якій задіяно 5280 співробітників спецназу поліції та жандармерії.

США

У штаті Північна Кароліна озброєний чоловік понад 13 годин вів вогонь по поліцейських і випадкових перехожих, щонайменше п'ять осіб вбито, серед них сам стрілець.