Огляд терористичної активності у світі станом на 23.02.2021

2/23/2021
singleNews

Республіка Конго

22 лютого екстремістське повстанське угруповання «Демократичні сили за звільнення Руанди» (FDLR) скоїло напад на автомобілі місії ООН на території заповідника Вірунга та вбили посла Італії в Республіці Конго Луку Аттанаcіо, співробітника підрозділу охорони посольства, водія та одного громадянина Конго.

Республіка Ірак

22 лютого по «зеленій зоні» Багдаду було завдано ракетного удару щонайменше трьома реактивними снарядами. Постраждалих немає.

Федеративна Республіка Нігерія

Бойовики напали на зоопарк в місті Бенін-Сіті та викрали його директора, який є молодшим братом міністра охорони здоров'я країни. Під час проникнення на територію зоопарку нападники вбили трьох поліцейських з охорони зоопарку.

Ісламська Республіка Афганістан

Десять бойовиків руху «Талібан», серед яких було чотири іноземця, знищені під час операції урядових військ у провінції Кандагар. Військовими підрозділами Афганістану знищено фабрику талібів з виробництва бомб, фугасів і саморобних вибухових пристроїв.

Республіка Ірак

22 лютого Національна розвідувальна організація  Туреччини (MİT) провела спеціальну операцію з ліквідації трьох терористів PKK в районі Метіну на півночі Іраку.

Ізраїль

Сили безпеки Ізраїлю затримали на окупованому Західному березі річки Йордан 20 палестинців, зокрема двох лідерів палестинського руху ХАМАС.