24.03.24 Україна і світ – проти російської агресії. Санкції в дії

3/24/2024
singleNews

Міноборони Сполученого Королівства повідомило про новий пакет військової підтримки Україні від «Міжнародного фонду для України» на суму 60 млн фунтів стерлінгів, до якого увійдуть  сучасні безпілотники та 20 млн фунтів стерлінгів на системи ППО.

Чехія передала ЗСУ нову партію гелікоптерів Мі-24.

Французько-німецька група збройових компаній KNDS створить в Україні дочірнє підприємство для виробництва артилерійських боєприпасів.

«Це ще раз демонструє, наскільки важливе значення має необхідність продовжувати забезпечення України системами ППО, ракетами-перехоплювачами та іншим обладнанням для захисту людей та інфраструктури» – радник Білого Дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі щодо атак рф на об’єкти інфраструктури України.

Мальтійське головування в ОБСЄ занепокоєне нещодавньою ескалацією насильства проти України. «Цілеспрямовані обстріли цивільних об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури неприйнятні і є кричущим порушенням міжнародного права».

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що було б помилкою думати, що рф планує зупинити свою агресію на Донбасі та в Криму.

Ексміністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич вважає, що Україні сьогодні потрібні бронетехніка і боєприпаси, відтак ініціатива «Коаліції бронетехніки» є важливою і дуже потрібною.

Державний бюджет України отримав позику $ 230 млн від уряду Японії у межах проєкту Світового банку «Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України».

Міжнародний валютний фонд поліпшив прогноз інфляції для України до 8,5 % із 9,5 % та зростання реальних доходів – до 9,8 % із 8,5 %.

За результатами опитування, 59 % німців  вважають, що європейські держави мають передавати Україні більше зброї та амуніції.

рф

Французька продовольча компанія Danone остаточно узгодила всі формальності з російською владою і найближчими тижнями продасть бізнес на росії.

На росії через брак коштів зупинено будівництво 1,8 тис. об’єктів федерального значення.

Через загоряння колони первинної переробки нафти частково зупинено куйбишєвскій нєфтєпєрєрабативающій завод.

На рф скорочуються продажі офісів для бізнесу: у лютому на пєрьмі попит  знизився на 42 % порівняно з минулим роком, волгоградє – на 33 %, воронєжє – на 29 %, єкатєрінбургє – на 23 %, ростовє-на-дону – на 19 %, санкт-пєтєрбургє – на 6 %.

Про спад продажів у лютому повідомили 34 % російських представників малого і середнього бізнесу, 15 % компаній мусили скоротити персонал. Оформити кредит у банках змогли лише 15 % компаній. Темпи ділової активності знижуються через труднощі з кредитуванням та наймом персоналу.

Станом на 1 березня на росії повна вартість кредитів, отриманих готівкою, становила 31,4 % річних – найбільше з 2014 року.

За неповні три місяці 2024 року на росії ліквідовано три банки – стільки, скільки за весь 2022 рік.

мінсєльхозпрод рб вкотре переглянув мінімальні експортні ціни на молочну продукцію. Ціна молока та вершків у всіх видах для росії збільшена на десять російських рублів і становить 335 російських рублів за кілограм. Мінімальна експортна ціна олії жирністю 80 % і більше для російського ринку збільшена на 25 російських рублів за кілограм і становить 610 російських рублів за кілограм. У Грузію, країни ЄАЕС і снг олія жирністю 80 % і більше тепер має продаватися не дешевше за 6 доларів за кілограм (+0,3 долара).

Ціни на білоруський калій знижувалися весь минулий рік і, на думку економістів, далі стане ще гірше. Хоч і обсяги продажу зросли, доходи виробників суттєво зменшились. Китай купує калій по 316 доларів за тону, а рік тому ціна була 590 доларів за тону. «бєларускалій» з першого місця за обсягами постачання добрив до Китаю, на якому він тримався весь минулий рік, перемістився на третє. Перші два місця посіли росія та Канада.

60-річного мінчанина Володимира Короля засудили на три роки за участь в акціях протесту. Виїзне засідання суду пройшло в бєларусском государствєнном економічєском унівєрсітєті. На суд, у  примусовому порядку, були  запрошені студенти першого та другого курсів різних факультетів.