25.03.24 Україна і світ – проти російської агресії. Санкції в дії

3/25/2024
singleNews

«Формула перемоги над агресором (рф) досить зрозуміла: мир через силу. Якщо ми (західні союзники) мобілізуємо наші зусилля та почнемо вірити у перемогу, ми зможемо забезпечити мир в Європі, який нарешті запанує», – наголосила глава уряду Литви Інгріда Шимоніте.

«Я щодня думаю про Україну. Я мушу вірити в перемогу. Україна не може зазнати невдачі, а народ не може бути зламаний. Українці мають побачити: світ на їхньому боці, вони є захисниками свободи. Ми не можемо уникнути участі в цій боротьбі... Українці втрачають життя через боротьбу за свободу, демократію та суверенітет. ..Якщо Україна впаде, то ви побачите, що НАТО буде втягнуто у війну», – заявив американський мільярдер і філантроп, найбільший приватний донор України Говард Баффет.

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що росія продовжує невибіркові запуски ракет та безпілотників по містах України, «не звертаючи уваги на мільйони мирних жителів і порушуючи міжнародне право».

росія не є жертвою теракту, це держава-терорист, яка вбиває мирне населення України ракетними і безпілотними атаками, «ті, хто сіють терор, пожинають терор», – заявив голова комітету із закордонних справ Бундестагу Міхаель Рот.

рф

Прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо заявив, що ЄС повинен «відвикнути» від російського ядерного палива «якомога швидше», щоб не замінювати одну енергетичну залежність на іншу.

У тимчасово окупованому рф Криму середньомісячна зарплатня з 2015 року по 2023 рік зменшилась до 63,5 % від середньої зарплатні на росії (2019 року була на рівні 68,4 %). У Севастополі середньомісячна зарплатня становить 64,6 % від середнього показника на рф (2018 року була 72,8 %).

Кримські пенсіонери на тлі загальноросійського рівня з кожним роком отримують дедалі менше грошей. Зокрема, якщо 2015-го року їх пенсія перевищувала середнє значення на рф на 2,4 %, то 2023-го – стала меншою на 12,7 %. Порівняно з іншими суб’єктами рф тимчасово окупована Автономна Республіка Крим опустилась з 59-го місця 2017 року на 77-ме 2023 року, а місто Севастополь – із 24-го на 53-те.

На москвє у першому кварталі 2024 року порожніми були 6,5 % офісних приміщень, водночас, за прогнозом консалтингової компанії core.xp, у другому-третьому кварталах їх кількість зросте до 7,6 %. Причиною називають зниження показників російської економіки на тлі високої ключової ставки, яку продовжив цєнтробанк рф.

на росії за ухвалою суду націоналізують «солікамскій магнієвий завод», який було приватизовано ще в 90-х роках минулого сторіччя.

«Дружне ставлення до росії на пострадянському просторі погіршується», зокрема в раніше лояльних до рф Вірменії, Казахстані, Азербайджані та Грузії, зазначено у звіті національного ісслєдоватєльского інстітута развітія коммунікацій.

глава комісіі совєта фєдєраціі по інформаціонной політікє пушков заявив, що минулого року жодна країна не покращила ставлення до рф, а погіршення, навпаки, стає стабільним: «Азербайджан – мінус 7 балів (за визначеним рейтингом). Це дуже серйозна цифра для держави, яка загалом до нас претензій не має і не розглядає нас як противника. Казахстан – мінус 8 балів».

путін підписав закон щодо звільнення від кримінальної відповідальності злочинців, які погодились брати участь у війні проти України.

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що для стримування потенційних ворогів направить більше військових до прикордонних з рб та калінінградской областю рф регіонів. Він також зазначив, що для підвищення безпеки важливо формувати і цивільну оборону.

За інформацією прикордонників рб на 24 березня на кордоні з Литвою у пункті пропуску «кам'яний лог» чекали 150 легковиків, у «беняконі» – 100. На білорусько-польському кордоні в єдиному пункті пропуску «брєст» у черзі зібралося понад 220 легкових машин та 65 автобусів. Сама черга займала близько 1,3 кілометра.

Згідно з інформацією комітєта государствєнного контроля рб у сільськогосподарських організаціях заготовлено всього 56,7 % мінеральних добрив від потреби до весняної сівби. У багатьох господарствах не вживаються «достатні заходи щодо проведення своєчасного та якісного ремонту сільськогосподарської техніки, накопичення необхідної кількості мінеральних добрив, забезпечення насінням сільгоспкультур».