Огляд терористичної активності у світі станом на 18.02.2021

2/18/2021
singleNews

Сирійська Арабська Республіка

Бойовики угруповання YPG продовжують використовувати захоплений в 2016 році район Мюнбіч як плацдарм для терористичної діяльності. Внаслідок чергових атак бойовиків на селища Ум-Адес і Сюккеріє на сході району Ель-Баба загинув один мирний житель і ще один отримав поранення.

Федеративна Республіка Нігерія

Озброєна група людей напала на державний коледж в місті Кагара на заході Нігерії і викрала декілька десятків студентів і викладачів.

Ісламська Республіка Афганістан

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила, що військовослужбовці Нової Зеландії залишать Афганістан до травня 2021 року. Вона підкреслила, що афганський мирний процес є найкращою перспективою для політичного врегулювання і більше немає необхідності в присутності новозеландських військових на території ІРА.

Королівство Саудівська Аравія

Засоби протиповітряної оборони аравійської коаліції під проводом Саудівської Аравії перехопили і знищили замінований безпілотний літальний апарат єменських хуситів.

Центральноафриканська Республіка

Увечері 17 лютого ситуація у місті Бамбарі стабілізувалася. Урядовим військам ЦАР після прибуття підкріплень вдалося успішно завершити контртерористичну операцію. Під час бойових зіткнень у місті загинуло 18 цивільних осіб, яких бойовики UPC використовували як «живі щити». Водночас в UPC заявили про взяття в полон «російського інструктора».

Генеральний секретар ООН А. Гутерріш закликав направити до ЦАР додатково 2750 військовослужбовців та 940 поліцейських для допомоги миротворчій місії MINUSCA, наголосивши, що наразі в ЦАР настав «критичний етап», а відправлення миротворців створить простір для просування політичного процесу.